O nama

Ivan Vladanović - O nama

Masaža Centar je osnovan s vizijom da se približi čovjeku 21.stoljeća primjenjujući najnovije znanstvene tehnike kao i one drevne možemo slobodno reći davno zaboravljene.

Čovjeku kao cjelovitom biću potreban je holistički, dakle sveobuhvatni pristup kako bi se moglo utvrditi što je osobi potrebno i u kojoj mjeri kako bi ona rezonirala na optimalnoj razini.

U Masaža Centru se preko različitih manualnih tehnika nastoji osigurati optimalan pristup kako bi se ostvarili oni benefiti koji su toj osobi u tom trenutku potrebni.
Ako promatramo osobu tako da se ona neprestano mijenja, možemo uvidjeti da će potrebe od tretmana do tretmana biti svaki puta nešto ili potpuno drugačije, uvažavajući preference svakog klijenta individualno.

Integrativnim te individualnim pristupom u Masaža Centru se svaka osoba može osjetiti sigurnom i dobrodošlom.

Od šeste godine svog života se bavim sportom, kada sam prvi puta upisao nogomet u NK Lokomotiva Zagreb. Već tijekom prvog treninga znao sam da će to postati i ostati moja velika ljubav. Strast i ljubav prema nogometnoj igri izvlačila je iz mene ono najbolje i najspretnije što ljudsko tijelo može izvesti s nogometnom loptom.

Godine su prolazile, sazrijevalo se, postao sam i kapetanom svoje generacije što mi je bila iznimna čast, te kasnije igrao čak i za momčad generaciju stariju od mene.
Razvojni put i stjecajem okolnosti, na poziv sada već pokojnog trenera Zdravka Pigca, kojeg iznimno cijenim zbog svega što je on predstavljao i činio za nas još uvijek mlade
i neformirane mlade ljude, prešao sam u NK Hrvatski Dragovoljac gdje sam proveo također veliki broj lijepih trenutaka.
Imao sam tu sreću trenirati i za vrijeme danas vrhunskog seniorskog trenera Željka Kopića koji je prenio ogromno znanje i igračko iskustvo, osobno
smatram da je to period gdje smo se svi pojedinačno i ekipno najviše unaprijedili i igrački i mentalno sazreli.
Naravno, ne mogu ne spomenuti da sam dijelio svlačionicu sa današnjim reprezentativcem i nogometašem Intera iz Milana Marcelom Brozovićem.

Kao i onda uživo tako i dan danas preko televizije uživam gledajući poteze neumornog Marcela. Zbog problema s koljenima i svakodnevnim bolovima moj žar za igrom je jenjavao iz dana u dan. Sve do dana kada sam odlučio prekinuti moj nogometni put,i krenuti u smjeru napredovanja u onome čega sam cijeli život dio. Upisao sam Kineziološki fakultet u Zagrebu, te naposljetku usmjerio Kineziterapiju kako bi shvatio mehanizme nastanka ozljeda, kroničnih i akutnih bolova te kao rezultat toga uvidio koji su to planovi i programi kako bi se tako što preveniralo. Koji i kakvi su to treninzi, kakva opterećenja, volumen rada, intenzitet i ekstenzitet, naravno i mjere oporavka koje čine jednog sportaša ili rekreativca zdravim i spremim na zahtjeve programa u kojima se nalaze, premda bio to i život sam.

Magistrirao sam 16. prosinca 2017. godine na temu “Prevencija lumbalne lordoze kod sedentarne populacije” s ocjenama odličan. Ovim pute se zahvaljujem svojoj profesorici Tatjani Trošt Bobić na ogromnoj pomoći i usmjeravanju glede struke i samog diplomskog rada.

Naravno tijekom studija iskustvo sam stjecao kako u univerzalnoj sportskoj školi radeći s djecom, tako i u Teretani vodeći individualne treninge, poučavajući klijente kako biti funkcionalan u životu i siguran od ozljede i kroničnih bolova.

Ljubav prema masaži kao jednom od vida regeneracije, relaksacije, mentalno fizičke bistrine razvila se na samom fakultetu gdje smo u sklopu jednog semestra imali masaže. Kolika je njena moć i utjecaj na čovjeka snažan uočavao sam svakim sljedećim klijentom koji bi mi dolazio pod ruke.

Strast prema poslu kojim se bavim odvela me 2 godine van Hrvatske gdje sam dodatno stjecao iskustva i znanja surađujući s vrhunskim nogometašima najveće moguće razine.
Sama prisutnost najvećih nogometnih klubova i ljudi koji su dio istog daju neprocjenjivo i nezamjenjivo iskustvo i uvid kako i što rade najbolji od najboljih.
Godinu dana Lisabona, S.L. Benfice, Filipa Krovinovića, Branimira Kalaice te Douglasa Pereire Dos Santosa otvorila su mnoga lijepa poznanstva i suradnje tijekom tog vremena.
Imao sam prilike biti u društvu tadašnjeg kapetana Benfice Jardela, golmana Estoril Praia ( danas Sporting CP) Renan Ribeiro s kojima dijelim lijepe uspomene.
Sljedeće sezone put me vodio u Tursku, konkretnije Azijski dio Turske, u Sivas. Suradnju sam nastavio u drugoj zemlji s igračem s kojim sam surađivao u S.L. Benfica, s Douglasom Pereirom Dos Santosom, tada još uvijek igračem F.C. Barcelone na posudbi u navedenim klubovima nakon čega je napravio vrhunski transfer u Turskog velikana BJK Bešiktaš, te na polusezoni bo proglašen među najboljih 11 igrača Turske lige.

Za Tursku gomila jedinstvenih i neponovljivih uspomena i lijepih poznanstava. Velika mi je čast bila suradnja s Douglasom kojeg jako cijenim zbog svojih prije svega ljudskih kvaliteta i osobina koje ga krase, i obitelji s kojom sam se jako povezao. U Sivasspor je tada pristigao još jedan Brazilac, David Braz ( trenutno član Gremio FBPA) koji je također jedan od nogometaša za kojeg me veže veliko prijateljstvo dan danas bez obzira na kilometre koji nas dijele. Tu je Sergio Rochet, golman Sivasspora inače Urugvajac koji svojom predanošću treningu i prehrani može biti primjer mnogima ( trenutno član Urugvajskog Nacionala). Moram svakako spomenuti igrača koji je obilježio našu mladost, a s kojim sam imao prilike provoditi vrijeme u Sivasu, popularni Brazilac Robinho. Nevjerojatna energija mladolikog Brazilca i spretnost na zelenom travnjaku koja ostavlja bez daha.

Svi ti sportaši, sva ta pojedinačna iskustva oplemenila su i moj pogled kako struku, na svaki segment planiranja, programiranja i oporavka vrhunskih sportaša). Sve te godine masiranja proizvele su na neki način jedinstveni pristup samom sportašu, rekreativcu i onome tko se uopće ne bavi nikakvom tjelesnom aktivnošću.

Posjedovanje raznih manualnih tehnika omogućava mi izbor i prilagodbu situaciji koju zateknem u pojedinom trenutku kod pojedine osobe. Zato je naglasak uvijek na individualnim potrebama svakog pojedinca.

Htio bih naglasiti da ne radim samo sa sportašima, nego i sa svima ostalima bez obzira na profesiju kome je pomoć ili moja usluga potrebna. Preko
600 osoba koje nemaju veze sa sportom je prošlo kroz moje ruke do sada. Bilo da su sportske masaže, regeneracijske, relaksacijske, aroma masaže, masaže mentalno-fizičke relaksacijske, masaže koje energetiziraju ili pak triger point masaže svaka osoba će po preferenciji izabrati nakon čega ću ja prilagoditi pristup pojedincu. Svaka osoba koja dođe u Masaža Centar je jednako vrijedna i jednako dobrodošla.

Svojim iskustvom i znanjem koje posjedujem želim otvoriti pogled prema svemu onome što je lijepo, što izgrađuje svakog pojedinca ponaosob.
Podržati ga i dati mu vjetar u leđa ka ostvarivanju osobnih životnih ciljeva kroz jedinstveni tretman masaže.

Masaža Centar, prvi je centar specijaliziran samo za masažu te će se kao takav truditi opravdati svoje postojanje kroz najkvalitetniju uslugu i profesionalan pristup.

Poznati sportaši : Filip Krovinović ( S.L. Benfica (trenutno West Bromwich Albion)
Branimir Kalaica ( S.L. Benfica B)
Douglas Pereira Dos Santos (S.L. Benfica i Sivasspor ( trenutno BJK Besiktas))
Mate Kalajžić (KK Split)
Toni Perković (KK Split)
Ivan Vrgoč (KK Split)
Domagoj Proleta (USK Praha)
Toni Nakić (GKK Šibenik)
Karlo Uljarević (KK Zadar)
Josip Barnjak (KK Škrljevo)
Mateo Čolak ( HKK Široki)
Krešimir Ljubičić (KK Cibona)
Antonio Jordano ( KK Vrijednosnice)